Sukitus on nopein tapa tehdä viemäriremontti

sukitus-on-nopein-ja-helpoin-viemariremontti

Helpompi viemäriremontti sukittamalla

Haluatko tehdä asunto-osakeyhtiön tai omakotitalon viemäriremontin nopeasti, luotettavasti ja ilman purkutöitä tai kaivuutöitä? Ratkaisu on sukitus.

Mitä sukitus on?

Sukitus eli sukkasujutus on viemärisaneerausmenetelmä, jossa vanhan viemäriputken sisään ajetaan paineilman tai veden avulla epoksikyllästetty huopakuitusukka.

Kun sukka on puristettu tiiviisti paikalleen, sen annetaan kovettua tai se kovetetaan paikoilleen kuumalla höyryllä.

Millaisiin kohteisiin sukitus sopii?

Sukitus on paras ratkaisu kohteisiin, joissa ei haluta rikkoa olemassaolevia rakenteita tai kaivaa auki pihoja.

Perinteisessä putkiremontissa joudutaan usein purkamaan kalusteet, repimään auki parketit ja piikkaamaan esiin rakenteisiin upotetut putket.

Etenkin vanhemmissa taloissa viemärit on usein valettu betoniin, josta niiden korjaaminen ei onnistu ilman merkittäviä purkutöitä.

Sukituksen historiaa

Sukitusmenetelmä kehitettiin Englannissa 1970-luvun alussa ja se levisi nopeasti Eurooppaan. Lopullisesti sukitus löi itsensä läpi, kun aluperäinen patentti raukesi 1994 ja menetelmä tuli kaikkien valmistajien ulottuville.

Suomessa sukitus alkoi yleistyä 2000-luvulla ja nykyään suuri osa viemäriremonteista tehdään kaivamattomin menetelmin. SPP Oy on yksi pisimpään sukitusmenetelmää käyttäneitä toimijoita ja meillä onkin pitkä kokemus erilaisten kohteiden sukituksesta.

Sukitus Turku

Turku on SPP Oy:n toinen päätoimialue. Olemme tehneet viemäriremontteja sukittamalla Turun seudulla jo useiden vuosien ajan. Toimialueemme on koko Varsinais-Suomi, Turku, Raisio, Kaarina, Lieto, Paimio, Nousiainen jne. Liikkuvat sukituspartiomme työskentelevät myös laajemmalla säteellä tarvittaessa.

Sukitus pääkaupunkiseutu

Päätoimipisteemme ja varastomme sijaitsee pääkaupunkiseudulla, Nurmijärvellä. Olemme tehneet sukitusprojekteja jo pitkään Helsingissä ja muissa pääkaupunkiseudun kunnissa: Espoo Helsinki, Vantaa, Nurmijärvi, Porvoo, Hyvinkää jne.

Sukitus muu Suomi

Sukituspartiomme tekevät myös matkatöitä ja pystymme toteuttamaan projekteja koko Suomen alueella. Yksi kohteistamme on esimerkiksi Tampere, missä olemme uusineet mm. Näsinneulan viemärit.

SPP - kuvia sukitusremontista

Sukituskohteet

Sukitus sopii erinomaisesti sekä mittaviin asunto-osakeyhtiöiden että yksittäisten omakotitalojen viemärisaneerauksiin.

Nopeana ja kaivamattomana menetelmänä se säästää sekä aikaa että rahaa. Etenkin remonteissa, joissa ei ole tarvetta uusia märkätilojen pintoja, sukitus on yleensä paras menetelmä. Tarvittaessa SPP Oy tekee viemärisaneerausta myös perinteisin menetelmin kohteissa, joissa sukitus ei ole järkevin vaihtoehto.

Kerrostalojen sukitus

Kerrostaloissa sukitetaan yleensä pohjaviemärit, pystyviemärit ja asuntohajotukset, eli asuntokohtaiset viemärit. Työ on nopeaa ja viemärit ovat käyttökiellossa vain työaikana. Sukituksen yhteydessä uusitaan myös kylpyhuoneiden lattiakaivot asentamalla niihin tiivis muovinen kaivoinsertti. Lue tarkemmin asunto-osakeyhtiöiden sukituksesta täältä.

Omakotitalojen sukitus

Sukitus sopii hyvin omakotitalojen putkiremontteihin, sillä se ei edellytä pihan aukikaivamista tai rakenteiden purkamista. Viemärisaneeraus vie sukittamalla  tyypillisesti vain noin viikon. Omakotitalojen putkiremontista saa myös kotitalousvähennyksen, jolla voi säästää jopa lähes 5000 €. Lue lisää omakotitalojen sukituksesta täältä.

Ota yhteyttä

Tarjouslaskenta ja työtilaukset:

Jätä yhteydenottopyyntö

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.