Vaahtobetonointi

spp-vaahtobetonointi-hero

Vaahtobetonia putkien- ja välitilojen täyttöön

Käytöstä poistetun putken täyttö vaahtobetonilla

Vaahtobetoni on kevyttä ja kuohkeaa sementtiä, jota voidaan pumpata pitkiä matkoja tilaan, johon ei ole pääsyä ilman kaivutöitä. Maamme kätkee alleen käytöstä poistettua kunnallistekniikkaa, joita ovat esimerkiksi vanhat vesijohdot ja viemärit, joiden tilalle on rakennettu uudet eri reittiä pitkin. Yleensä uudelleen reititys on tehty syystä, että vanhojen päälle on saatettu rakentaa esimerkiksi uusi tie. Käytöstä poistettu tekniikka voi aiheuttaa rikkoutumisellaan esimerkiksi maa-aineksen vajoamisen sekä pintarakenteen pettämisen. Vaahtobetonilla voidaan täyttää helposti ja vaivattomasti käytöstä poistettu viemäri tai vesijohto. Vaahtobetonilla voi täyttää myös erilaisia rakennelmia, kuten sakokaivoja tai maa-aineen vajoamisesta johtuvia onkaloita. Vaahtobetonin keveys tekee materiaalista hyvän ratkaisun täyttövaluihin, koska se ei muodosta maaperään raskasta elementtiä, kuten tavallinen betoni tai murske.

Välitilan täyttö vaahtobetonilla

Vaahtobetoni soveltuu myös erinomaisesti sujutetun viemärin välitilan täyttöön. Välitila on sujutetun putken ja olemassa olevan putken väliin jäävä tyhjä tila. Vaahtobetonilla saadaan sujutettu putki tukevasti paikoilleen, joka estää sujutusputken liikkeet vanhan viemärin sisällä sekä pitää sujutusputken oikeassa kaadossa.

Vaahtobetonin käyttö rakentamisessa

Vaahtobetonia käytetään rakentamisessa mm. lattiavaluissa, jossa tarvitaan betonilta lämmöneristyskykyä. Suomessa vaahtobetonin käyttö tällaisissa kohteissa on melko vähäistä, mutta mm. Euroopassa hyvinkin yleinen tapa tehdä tasoitusvaluja tilanteissa, jossa massan painolla on suuri merkitys. Vaahtobetonia voidaan valmistaa erilaisilla seoksilla niin, että massan paino on 500 – 1000kg/m3. Kovettuessaan vaahtobetoni vastaa ominaisuuksiltaan kevytsoraharkkoa.

Kuvia vaahtobetonoinnista

Ota yhteyttä

Tarjouslaskenta ja työtilaukset:

Jätä yhteydenottopyyntö

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.