Taloyhtiöiden viemäriremontit toteuttaa alansa kokenein – SPP

spp-taloyhtioiden-viemariremontit

Tiedätkö, onko talosi viemäröinti riskirakenne?

Valurautaisten viemäriputkien käyttöikä voi olla mitä tahansa 40 ja 100 vuoden väliltä. Viemärit eivät myöskään varoita rikkoutumisestaan. Kun ongelmia ilmenee, voi jo olla myöhäistä. Paras indikaattori viemäreiden uusimiseen on niiden ikä.

Voiko viemäreiden kunnon selvittää ennen remonttia?

Viemäreiden sisäpinta sedimentoituu vuosikymmenien kuluessa. Tästä syystä putkien kuntoa on mahdoton selvittää kuvaamalla. Jos sedimentti poistetaan rassaamalla, on suuri vaara että huonokuntoiset putket vaurioituvat.

Me tunnemme viemärisi

Kokemuksemme mukaan viemäriputket kannattaa uusia tai kunnostaa, kun niillä alkaa olla ikää puoli vuosisataa, vaikka akuutteja ongelmia ei vielä olisikaan. Sukitus on nopea ja turvallinen tapa kunnostaa kerrostaloyhtiön viemärit ilman rakenteiden rikkomista tai tarvetta kylpyhuoneiden purkamiseen.

Miten sukitusremontti tehdään?

Sukituksessa pystyputkien ja pohjaviemärin sisään asennetaan epoksikyllästeinen sukka, joka kovetetaan lämpöä hyväksikäyttäen uutta putkea vastaavaksi. Sukitettu putki on saumaton, sileä ja tiivis.

Pystyputkien jälkeen kunnostetaan hajotukset, eli asuntokohtaiset viemärit. Niiden liitoskohtaan asennetaan tehdasvalmisteiset haarayhteet. Kylpyhuoneiden valurautaiset lattiakaivot kunnostetaan asentamalla niihin muoviset kaivoinsertit. Näin koko putkistosta saadaan kestävä ja saumaton.

Lopuksi viemärit kuvataan ja projektiasiakirjat ja kuvatallenteet luovutetaan tilaajalle.

Asennustyö suunnitellaan ja aikataulutetaan siten, että asukkaat voivat käyttää viemäreitä työskentelyaikojen ulkopuolella iltaisin ja viikonloppuisin.

Muista myös betonisten pihakaivojen saneeraus

Taloyhtiön viemäreiden tilaa seurataan tarkasti, mutta tiedättekö missä kunnossa pihakaivonne ovat?

Betoniset piha- ja viemärikaivot syöpyvät ja kuluvat nopeasti ja ovat usen huonossa kunnossa jo ennen teknisen käyttöiän täyttymistä (25 vuotta) vuotta. Kaivot kannattaakin tarkistaa ajoissa ja ottaa yhteyttä asiantuntijaan.

Betonointi on kaivonvaihtoa nopeampi ja edullisempi tapa uudistaa viemärikaivot.

SPP - Sujutusmenetelmän kuvia

Ota yhteyttä

Tarjouslaskenta ja työtilaukset:

Jätä yhteydenottopyyntö

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.